Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Δάσκαλος

Η πρώτη ή τουλάχιστον μία απ' τις πρώτες διαφορές που καταλαβαίνει κάποιος που περνάει από το δημοτικό στο γυμνάσιο: στο δημοτικό είχε το δάσκαλο (μάλλον συνηθέστερα τη δασκάλα) ενώ στο γυμνάσιο είχε καθηγητάδες.
Παρ' ολ' αυτά η έννοια δάσκαλος υπάρχει και παραπέρα. Βλέπεις κάποιοι αποκαλούν δασκάλους τους κάποιους άλλους. Όσοι παρακολουθούν το onepiece κι έτυχε να περάσουν από τον ιστότοπο onepiece wikia όπου εκτός των άλλων εκτίθενται ερωτήσεις που ετέθησαν από αναγνώστες στο δημιουργό του Eichiiro Oda, είθισται να τον αποκαλούν sensei, ιαπονιστί "δάσκαλος". Δάσκαλος ήταν και ο τίτλος που δόθηκε στο Βασίλη Τσιτσάνη από τους νεώτερούς του μουσικούς και μη, και ακούγεται χαρακτηριστικά στο διάλογο που κάνει το Τσιτσάνης με το κοινό του, όπου τον αποκαλούν δάσκαλο.
Τελειώνοντας την ακατάσχετη και κουραστική φλυαρία η οποία ήταν ενδεχομένως άχρηστη περνάω στο ρεζουμέ της υπόθεσης. Χτές και μετά απο 3 μπύρες μισόλιτρες διατύπωσα κάπως ωραία τη διαφορά καθηγητή-δασκάλου.
Δάσκαλος λοιπόν είναι αυτός που σε εμπνέει. Είναι αυτός που θαυμάζεις και συνειδητά και υποσυνείδητα παρακολουθείς τις κινήσεις του, το πώς αναπνέει, πώς άγεται και φέρεται, και, αφού τον νιώσεις και τον συλλάβεις, τότε προσαρμόζεις ό,τι έμαθες στη δική σου πραγματικότητα.
Καθηγητής απ' την άλλη είναι αυτός που θα σε μάθει μεθοδικά και βήμα προς βήμα κάτι που είναι υποχρεωμένος να σε μάθει, ενώ είσαι κι εσύ υποχρεωμένος να μάθεις.

Ευχαριστώ όσους μπήκαν στο mybrute. Τα experience points που κέρδισα απ' αυτό σας το ενδιαφέρον παιδιά ήταν πολύτιμα. Συνεχίστε να παίζετε και ν' ανεβαίνετε level άμα δε σας είναι δύσκολο γιατί ετσι κερδίζω παραπάνω ;P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου